Globālā Dimensija » Notikumi » Marts 2014 » Veselīga pārtika ikdienā
"Par veselīgu pārtiku esam vadījuši stundas, akcijas un pasākumus skolā jau visas iepriekšējās nedēļas laikā un dažādās klašu grupās, aptaujā par svarīgu ēdienreizi - brokastīm, iesaistījām arī vecākus," stāsta Daugavpils 10.visusskolas direktore Vallija Salna "Šodien skolā notiks veselīgas pārtikas pēcpusdiena 3. un 4. klašu skolēniem". Piecu paralēlo staciju vadīšanā sadarbojas projekta komanda, tās vadītāja Vallija Salna, skolotājas Nataļja Ozerska un Jeļena Kļimenko, 3.un 4.klašu audzinātāji un studentes - praktikantes. Foto
Katrs no 3.un 4.klašu skolēniem 2 stundu laikā paspēj nokļūt stacijās "Pārtikas piramīda", "Veselīgiem graudaugi" "Gatavosim veselīgu ēdienu", "Garšīgie vārdi" un "Pārtika dažādās valstīs" un kopīgā noslēgumā - refleksijas daļā visiem pēcpusdienas dalībniekiem, kas aicina viņus izzināt, izvērtēt, analizēt un apkopot zināšanas par to, kāda pārtika ir visvērtīgākā viņu ikdienas uzturā, kādus produktus uzturā būtu jālieto visvairāk/vismazāk, kā pagatavot veselīgu maltīti, ko par ēšanu māca tautas gudrības latviešu un krievu valodās, ko ēd cilvēki citur pasaulē.
Šo pasākumu skolā dokumentēja arī Daugavpils preses un TV pārstāvji, tāpēc par pasākumu un tā ieguldījumu iespējams lasīt palašāk.
Liels paldies Daugavpils 10.vidusskolas komandai, kuras darbs bija plānots un pārdomāts līdz niansēm: veiksmīga organizēšana, skolas noformējums, publicitātes veicināšana, skolotāju darbs un bērnu organizētība, kā arī radīja patiesu interesi un aizrautību bērnos, piedaloties aktivitātēs, kas nozīmīgas viņu fiziskai un garīgai izaugsmei. Veiksmi turpmāko pasākumu organizēšanā!